Over Retinas Fotografie

Wij zijn Remco en Patty, een stel die een gedeelde passie heeft voor fotografie. We zijn als afzonderlijke fotografen begonnen en sinds 2016 vormen wij samen Retinas Fotografie. Beide fotograferen we personen, Remco maakt daarnaast nog graag nacht, landschap en architectuur foto’s.

Retinas is Latijns voor netvlies. Mensen roepen vaak het staat op mijn netvlies gebrand. Als fotograaf vereeuwig je ook een moment alsof het op een netvlies gebrand staat. Een netvlies vangt, net als een fotocamera, licht en zet dit om naar beelden in de hersenen. Fotografie betekend “schrijven met licht” in feiten dus wat een netvlies ook doet. Vandaar de keuze om de naam Retinas te dragen als fotograaf.

Fotostudio, fotograaf, fotograaf zuid holland, fotograaf rijswijk, fotograaf den haag, fotograaf rotterdam

Onze ervaring

Wij fotograferen vrij all-round en vinden juist de veelzijdigheid onze kracht. Remco fotografeerde al enkele jaren landschappen en nachtelijke steden. In 2012 werden wij benaderd door een collega fotograaf om eens aan te sluiten bij een modellen fotoshoot.

Retinas Fotografie, Portretfoto, portret, portretten, portretfotograaf, studioportret, fotostudio, fotograaf, rijswijk, den haag, rotterdam, zuid-holland, fotografen,
Fotostudio, fotograaf, fotograaf zuid holland, fotograaf rijswijk, fotograaf den haag, fotograaf rotterdam

Kort hierop is ook Patty zich gaan verdiepen in de fotografie. Na en jaar met verschillende oefen shoots zijn we ons hierin verder gaan specialiseren. Inmiddels zijn we gespecialiseerd in het fotograferen van portretten . Na enige tijd werden we benaderd voor een boudoir fotoshoot door een model waar we vaker mee gewerkt hadden. Uiteindelijk is ook een specialisatie ontstaan in erotische fotoshoot’s. Nachtfoto’s, landschappen en cityscape’s doen we nog vooral hobbymatig.

De fotostudio

Begin 2017 zijn we begonnen met  een fotostudio in het centrum van Delft voorzien van diverse achtergronden en belichtings-mogelijkheden.
Inmiddels zijn wij verhuist naar een grotere ruimte die wij hebben voorzien van verschillende sets. In de studio hebben we inmiddels al aardig wat uren mogen maken tijdens fotoshooots. Ook de eer gehad te mogen werken met verschillende artiesten zoals het duo Stayce Seedorf en Liann van Groen van Twenty4Seven en actrice Claudia Klomp.

Twenty 4 seven, 90's, artiesten, StayC, Liann, Stacey Seedorf, Lianne van groen, artiestenfoto, Fotoshoot, fotograaf, fotostudio
Fotostudio, fotograaf, fotograaf zuid holland, fotograaf rijswijk, fotograaf den haag, fotograaf rotterdam

De studio apparatuur kunnen wij tevens mee nemen om op locatie te komen voor uw gemak wel geeft onze eigen studio meer mogelijkheden. Wilt u toch dat wij bij u thuis of een bedrijf komen dient de locatie dan wel tenminste een ruimte te zijn van 4 meter bij 4 meter en voorzien van stroompunten voor de belichting. Shoots in de buitenlucht zijn ook mogelijk dit kan prachtige platen opleveren. Denk daarbij aan het strand, bos of een park.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn