Voorbereiding fotoshoot

Er staat een fotoshoot voor je gepland maar waar moet je aan denken. Wat neem je allemaal mee? Wat moet je nou wel en niet doen? Allemaal vragen die je jezelf stelt. De ervaren modellen weten intussen prima wat ze allemaal moeten mee nemen en hoe ze goed voorbereid bij de shoot aankomen.  Wellicht is het jouw eerste shoot als model of worden er portretten van je gemaakt voor je werk.
Contact, Retinas Fotografie, Portretfoto, portret, portretten, portretfotograaf, studioportret, fotostudio, fotograaf, rijswijk, den haag, rotterdam, zuid-holland, fotografen,

Hier dus enkele tips om de shoot voorbereid in te gaan. We kunnen niet exact vertellen wat je allemaal moet mee nemen aangezien het ook afhankelijk is wat het thema van de shoot is. Met modellen hebben we over het algemeen vooraf via pinterest contact en werken we het concept volledig uit. Ook sluiten we kort wat je mee moet nemen en waar wij voor zorgen. Hieronder een lijst met diverse zaken die van belang zijn.

Klanten bepalen vaak zelf de stijl fotos die ze graag willen. Je kan ons gerust voorbeelden sturen van wat je echt mooi vindt. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Tips

  • Doe rustig aan met de make-up en de kleding, geen extremen.
  • Indien er visagisten aanwezig is bij de shoot kom met een schoon en vetvrij gezicht of neem goede reinigingsmiddelen mee.
  • Ga niet de dag ervoor nog naar de zonnebank dit zorgt voor ongewenste rode vlekken bij voorkeur max drie dagen voor de shoot.
  • Heb je een lingerie of (bedekt) naakt shoot, draag die dag kleding losjes zodat er geen striemen op de huid, van strakke bandjes, zichtbaar zijn.
  • Kleine accessoires zijn welkom (sjaal(tje), muts, hoedje, zonnebril,  ketting of armband en dergelijke).

Trek vooral iets aan en neem accessoires mee waar je jezelf graag in ziet. Als jij je er lekker en goed in voelt straal je dat ook uit op de foto, de lens ziet immers alles! Eens lezen hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Lees onze Behind the scenes blog’s.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn